Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Раст индустријске производње у Србији

Раст индустријске производње у Србији

Београд, 31. јул 2018. године – Републички завод за статистику саопштио је данас да је индустријска производња у Србији у јуну 2018. године већа за 3,9 одсто него у јуну 2017. године, при чему је за 5,6 одсто већа у односу на прошлогодишњи просек.

Индустријска производња у периоду јануар–јун 2018. године, у поређењу са истим периодом 2017. године, већа је за 4,2 одсто.

Прерађивачка индустрија је остварила раст од 3,6 одсто у периоду јануар–јун 2018. године, у односу на исти период 2017. године.

Посматрано по секторима, у јуну 2018. године, у поређењу са истим месецом прошле године, забележена су следећа кретања: сектор снабдевање електричном енергијом, гасом, паром и климатизација раст од 6,3 одсто, сектор прерађивачка индустрија раст од 3,6 одсто и сектор рударство раст од 2,9 одсто.

У периоду јануар–јун 2018. године, у поређењу са истим периодом 2017. године, констатована су следећа кретања: сектор снабдевање електричном енергијом, гасом, паром и климатизација раст од 8,5 одсто, сектор прерађивачка индустрија раст од 3,6 одсто и сектор рударство раст од 0,4 одсто.

Детаљније информације можете погледати у прилогу.Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs