Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > У реконструкцију пруга уложено 16,8 милијарди динара

У реконструкцију пруга уложено 16,8 милијарди динара

Београд, 1. август 2018. године – Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Владе Републике Србије саопштило је да је у првих шест месеци уложено укупно 16,8 милијарди динара у реконструкцију и одржавање пруга, укључујући приоритетни пројекат модернизације и реконструкције пруге Београд–Будимпешта.

У саопштењу се наводи да се на овој прузи тренутно изводе радови на две деонице, укупне дужине 75 километара, од Београда до Новог Сада.

Поред радова на железничком Коридору 10, из сопствених средстава Инфраструктуре железнице Србије реализује се и обнова 262 километра регионалних пруга.

Очекује се да током августа буду пуштена у саобраћај 24 километра реконструисане пруге која спаја Шабац и Лозницу, на деоницама Петловац–Лешница и Лозница–Горња Ковиљача.

У њихову обнову уложено је укупно 355 милиона динара, а завршетак радова омогућиће да се након 13 година обнови путнички железнички саобраћај између Шапца и Лознице.

Радови на ремонту 90 километара регионалне пруге Пожаревац–Мајданпек, који Инфраструктура железнице Србије изводи сопственим средствима, започети су средином маја, а пуштање у саобраћај планирано је у новембру.

На прузи Панчево–Орловат–Римски шанчеви, укупне дужине 112 километара, у првом кварталу завршени су радови на деоници Римски шанчеви–Каћ, вредни 135 милиона динара.

Тренутно се изводе радови на реконструкцији деонице Каћ–Тител и Качарево–Уздин, у које ће бити уложено око 300 милиона динара.

Завршетком радова на деоници Каћ–Тител од 1. септембра биће поново
успостављен путнички железнички саобраћај између Новог Сада и Зрењанина, након седам година.

Поред ових праваца, биће обновљена и 24 километра пруге Орловат–Зрењанин и 12 километара пруге од Мале Крсне до Пожаревца, наводи се у саопштењу.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs