Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Наћи компромисно решење за Космет

Наћи компромисно решење за Космет

Тршић, 7. август 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас у Тршићу да Влада Србије још нема званичан став по питању Косова и Метохије и да ће га имати чим буде имала конкретан предлог на столу, додавши да не мисли да је компромисно решење за тај проблем близу.

Брнабић је оценила да председник Републике Србије Александар Вучић даје све од себе да дође до компромисног решења, али да она не зна да ли ће се до краја године пронаћи компромис за Косово и Метохију.

Председник Вучић, како је истакла, чини све што је у његовој моћи да као држава не остављамо замрзнути конфликт генерацијама иза нас, али то не зависи само од њега, већ зависи и од људи у Приштини, од тога колико су они отворени да разговарају.

Влада Србије даје подршку председнику Вучићу, подвукла је премијерка и додала да компромис значи да обе стране нешто изгубе, али и добију.

Надам се да ће се компромис наћи и мислим да је неозбиљно да се прича да треба да држимо замрзнути конфликт и да ми који данас водимо ову државу немамо храбрости ни одговорности нити идеје како да решимо тежак замрзнути конфликт, указала је Брнабић.

Хајде да не остављамо тај проблем деци и да останемо иза председника Србије, који има довољно храбрости и знања да то реши, који хоће да преузме одговорност и иза себе остави Србију која јасно зна где иде и шта је, нагласила је премијерка.

Брнабић је, на питање да ли је то што говори први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић да је подела Косова и Метохије најбоље решење и званичан став Владе и да ли изношење појединачних ставова смета Влади, истакла да је то Дачићев став, а да Влада још нема званичан став.

Ипак, како је навела, појединачно изношење ставова не смета, с обзиром на то да је започет унутрашњи дијалог по питању Косова и Метохије и да је добро да сви кажу шта мисле.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs