Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Платни разреди у јавном сектору до краја године

Платни разреди у јавном сектору до краја године

Тршић, 7. август 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић најавила је данас у Тршићу да би до краја године требало да буде усвојен закон о увођењу платних разреда и да би тај систем требало да заживи од 1. јануара наредне године.


Брнабић је, одговарајући на питања новинара, истакла да Влада сада израчунава ефекте повећања плата у јавном сектору и укидање привременог смањења пензија, најавивши да ће у фокусу поново бити подизање животног стандарда запослених у здравству, просвети, безбедносним службама и посебно у војсци.

Платне разреде смо скоро завршили у ресорима и сада идемо у разговоре са синдикатима. Мислим да ћемо до краја године успети да уђемо у парламент са тим законом и да ћемо од 1. јануара 2019. године имати ту веома важну реформу, као и увести платне разреде у управу, поручила је председница Владе.

Брнабић је нагласила да ће тако сви знати колике ће бити њихове плате и да ће сви имати повећање по платним разредима када буду завршене реформе, а биће уведен и систем награђивања.

Она је најавила да ће до краја године Влада Србије пробати да, заједно са Министарством државне управе и локалне самоуправе, регулише и забрану запошљавања у јавном сектору.

Мислимо да ћемо заједно са буџетом у Скупштину Србије ући и са тим предлогом. Мој предлог ресорном министарству јесте да све локалне самоуправе које су испод максималног броја запослених и имају буџет за плате не треба да додатно траже било каква одобрења од Комисије за запошљавање Владе Србије, како би могле да попуне своје капацитете, указала је премијерка.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs