Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Билатерални односи Србије и Египта у успону

Билатерални односи Србије и Египта у успону

Београд, 8. август 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић оценила је у данашњем разговору са амбасадором Арапске Републике Египат у Србији Амром Алгувејлијем да наше народе везују традиционално пријатељски односи који представљају добру основу за унапређење сарадње на свим нивоима, а пре свега за брже повезивање економија двеју земаља.


Брнабић је истакла да Србија веома цени подршку Египта на међународном нивоу, додајући да две земље деле исту одговорност за очување стабилности својих региона.

Алгувејли је оценио да су билатерални односи Србије и Египта у успону уз интензивнији дијалог на високом нивоу, али да економска сарадња недовољно прати развој политичких односа двеју земаља.

Саговорници су постигли сагласност о томе да се конкретнији напредак у овој области може очекивати након заседања Мешовитог комитета за економску сарадњу, које би требало да се одржи у што скоријем року.

Амбасадор Египта навео је да је његова земља заинтересована за јачање сарадње у области културе, подсећајући на то да су у Београду прошлог месеца одржани „Дани Египта у Србији“ поводом 110 година од успостављања дипломатских односа између две земље, а као резултат добре сарадње са релевантним институцијама у Србији.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs