Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Сарадња са Менсом на унапређењу положаја жена

Сарадња са Менсом на унапређењу положаја жена

Београд, 9. август 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и председник Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић и председник организације Менса Србије Александра Боровић потписале су данас Меморандум о разумевању у циљу унапређења родне равноправности и побољшања положаја жена.


Михајловић је том приликом изразила уверење да се, кроз сарадњу са Координационим телом, може заједнички пружити подршка женама као важном потенцијалу сваког друштва у циљу његовог бржег развоја.

У разговору је постигнута сагласност о томе да је остваривање институционалне сарадње Координационог тела и Менсе важно за реализацију активности које ће имати за циљ не само јачање улоге и бригу о даровитим женама ради унапређења заједнице и промовисања економског оснаживања жена, већ и социјално укључивање и подршку осетљивим и вишеструко дискриминисаним особама и подршку образовању девојчица и жена.

Боровић је, изражавајући захвалност Михајловић на подршци и спремности за сарадњу, истакла да се заједничким пројектима и промоцијом примера добре праксе може допринети подизању свести заједнице и развоју друштва.

Састанку су присуствовале и чланице Менсе интернационал, с обзиром на то да је у Београду недавно одржан међународни скуп чланова те организације из читавог света.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs