Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Јавни позиви за финансирање пројеката спортске инфраструктуре

Јавни позиви за финансирање пројеката спортске инфраструктуре

Београд, 10. август 2018. године – Министарство омладине и спорта Владе Републике Србије саопштило је да је и ове године расписало јавне позиве за достављање предлога пројеката, односно програма у области спортске инфраструктуре на територији читаве земље, који ће бити финансирани наредне године.


Јавни позиви су усмерени на три групе програма, односно пројеката, а једна од њих је „Заврши започето”, којом је планиран завршетак изградње спортских објеката који су у јавној својини и чија је изградња прекинута у претходном периоду.

Приоритет имају програми, односно пројекти који се односе на радове на отвореним спортским теренима и трибинама чија је изградња започета, али није окончана, као и њихово стављање у употребу.

Друга група програма обухвата изградњу, опремање и одржавање спортских објеката у јединицама локалне самоуправе из четврте групе развијености, чиме се побољшавају услови за тренажне и такмичарске активности на пољу различитих спортова у најнеразвијенијим општинама, као и у области школског и рекреативног спорта.

На тај начин се промовишу здрави стилови живота, млади мотивишу да активно учествују у креирању социјалног живота заједнице и врши превенција негативних социјалних појава.

У трећу групу спадају пројекти прилагођавања постојећих спортских објеката потребама особа са инвалидитетом.

Реализацијом ових пројеката омогућава се несметано коришћење спортских објеката овој изузетно рањивој групи становништва, што доприноси унапређењу њихове инклузије у друштвеним и спортским активностима.

У наведеним јавним позивима дефинисани су услови које мора испуњавати пројекат за равноправно учешће у конкурсу и прописан је садржај неопходне документације.

Крајњи рок за доставу документације је 7. септембар, а јавни позиви се могу видети на званичном сајту Министарства.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs