Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Србија отворена за америчке инвестиције у области инфраструктуре

Србија отворена за америчке инвестиције у области инфраструктуре

Београд, 6. септембар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и амбасадор САД у Србији Кајл Скот потписали су данас, у присуству председника Србије Александра Вучића и секретара за трговину САД Вилбура Роса, Меморандум о разумевању о сарадњи у области инфраструктуре између две владе.


Михајловић је тим поводом истакла да је за Владу Србије модернизација инфраструктуре приоритет у развоју, при чему смо, захваљујући пројектима реализованим у претходних неколико година, препознати као земља отворена за све инвестиције које нам доносе повезивање са суседима, али и нова знања и технологије.

Овај меморандум нам даје могућност да се, после најбољих европских, кинеских, руских и других компанија, повежемо и са највећим америчким компанијама које желе да раде у Србији, али и да са нама поделе добру праксу у вези са израдом пројеката, студија и анализа које могу да допринесу бољем квалитету и већој ефикасности инвестиција у инфраструктури, додала је она.

Потписаним меморандумом потврђује се заједнички интерес јачања пословних веза између две државе и промовисање учешћа америчких компанија у сектору инфраструктуре Србије, уз подршку одговарајућих институција, агенција и програма САД.


Ова намера биће реализована тако што ће Србија омогућити размену информација о приоритетним инфраструктурним пројектима са САД, док ће САД, са своје стране, промовисати учешће америчких компанија у инфраструктурним пројектима у Србији и пружати информације америчким приватним компанијама о потенцијалним могућностима финансирања пројеката.

Меморандумом се изражава и намера да се у Србији подстиче стварање инвестиционог оквира који је отворен и недискриминаторски и даје једнаке услове за све.

Такође, обе стране потврђују важност високих стандарда који се односе на здравље, безбедност, животну средину, рад, транспарентност и добро управљање инфраструктурним пројектима, као и подршку отвореним и одговорним тендерским процедурама и процедурама набавки, наводи се у саопштењу Кабинета потпредседника Владе и министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs