Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > "Теленор" планира инвестиције и побољшање услуга у Србији

"Теленор" планира инвестиције и побољшање услуга у Србији

Београд, 10. септембар 2018. године – Државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација Владе Републике Србије Татјана Матић и представници ППФ групе – Марек Слачик и Мајк Мишел сагласили су се на састанку о томе да су инвестиције у телекомуникационом сектору потребне за даљи раст тржишта у нашој земљи.


Матић је том приликом истакла да држава интензивно ради на обезбеђивању услова за подстицање улагања у телекомуникације, пре свега ради изградње мреже и омогућавања услова за развој нових сервиса и услуга.

Она је подсетила на то да је усвојена Стратегија развоја нових мрежа, која дефинише смернице за развој електронских комуникација, као и да се очекује ускоро усвајање новог Закона о електронским комуникацијама који ће допринети повећању ефикасности и конкурентности.

Раст тржишта из године у годину није велики, али је стабилан, напоменула је Матић, наводећи да за претходну годину приходи од електронских комуникација износе 191,2 милијарде динара, односно 4,3 одсто одсто БДП-а.

Извршни комерцијални директор сектора телекомуникација ППФ групе Марек Слачик, која је власник „Теленорових” телекомуникационих компанија у региону централне и источне Европе, укључујући и Србију, истакао је да су економски параметри у Србији позитивни, да смо земља са значајним растом БДП-а и да дигитализација иде у правом смеру.

Србија је одлично место за будућа улагања у области телекомуникација, и имамо јасну визију како да допринесемо развоју тржишта и побољшамо услуге за кориснике, према моделима који су се показали као веома успешни у Чешкој и Словачкој, рекао је Слачик.

Будући генерални директор "Теленора" у Србији Мајк Мишел такође је потврдио амбиције да та компанија задржи и ојача лидерску позицију у региону, наводи се у саопштењу Министарства трговине, туризма и телекомуникација.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs