Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Односи са Мароком на узлазној путањи

Односи са Мароком на узлазној путањи

Београд, 11. септембар 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да су дипломатски односи Србије и Марока на узлазној путањи, потврдивши да та земља остаје при ставу да неће признати једнострано проглашену независност Косова.

Фото: Министарство спољних послова

Дачић је, након састанка са министром спољних послова Краљевине Мароко Насером Буритом, изразио уверење да две државе имају потенцијале за бољу економску сарадњу.

Он је указао на то да је ово прва посета министра спољних послова Марока после 14 година и да две земље сада имају узлазни тренд у сарадњи.

Циљ Србије је да сарадња буде на нивоу каква је била за време Тита, навео је Дачић и најавио да ће следеће недеље бити одржан пословни савет двеју земаља у циљу боље економске сарадње, као и да ће поново бити активиране мешовите економске комисије.

Бурита је, подсетивши на то да Мароко није признао Косово као независну државу, пренео да се та земља противи сваком једностраном проглашењу независности, додајући да Мароко разуме бригу Србије јер је и тој земљи угрожен територијални интегритет.

Он је оценио да се односи двеју земаља веома добро развијају, најавивши да ће се повећати сарадња у култури, просвети, спорту, као и да се морају искористити потенцијали за бољу економску размену, посебно у пољопривреди и аутомобилској индустрији.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs