Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Унапређење односа са Француском уз уважавање обостраних интереса

Унапређење односа са Француском уз уважавање обостраних интереса

Београд, 12. септембар 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је данас са амбасадором Француске у Београду Фредериком Мондолонијем о билатералним односима двеју држава и предстојећој посети председника те земље Емануела Макрона Србији.

Фото: Министарство спољних послова

У разговору је закључено да су Србија и Француска поуздани партнери и да је ове године политички дијалог двеју држава достигао ниво и динамику какви нису постојали годинама уназад.

Година је обележена узвратним посетама на нивоу министара спољних послова, председник Србије Александар Вучић боравио је у посети Паризу, а у децембру је предвиђена посета председника Француске Емануела Макрона Србији.

Имајући у виду то да је последњи пут председник Француске био у посети Србији 2001. године и да ове године две земље обележавају 100-годишњицу пријатељства, посета председника Макрона ће и симболички обележити ревитализацију историјски пријатељских билатералних односа.

Дачић и Мондолони су постигли сагласност о томе да је билатерална сарадња двеју држава значајно унапређена и новим инвестицијама и оснаженом културном сарадњом, као и да ће две земље, уз уважавање обостраних интереса, наставити да јачају свеукупне билатералне односе.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs