Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Обезбеђено финансирање одобрених буџетских места на мастер програмима

Обезбеђено финансирање одобрених буџетских места на мастер програмима

Београд, 13. септембар 2018. године – Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије саопштило је данас да ће у новој буџетској линији уплатити средства универзитетима за одобрена буџетска места на мастер програмима.

Студентима који су у школској години 2018/2019 уписали мастер студије на нивоу универзитета на буџету, а који су већ уплатили школарину, тај новац биће враћен почетком 2019. године.

Квалитетно високо образовање је један од приоритета ресорног министарства, због чега се интензивно ради на реформи те области.
У претходном периоду била су одобравана и финансирана додатна буџетска места на ИТ смеровима на високошколским установама.

Министарство ће наставити са овом праксом и наредне године и предлагаће буџетско финансирање за студије које су у складу са потребама тржишта рада.

Имајући у виду значај високог образовања, претходна администрација Министарства сагласила се са повећањем квота на одређеним смеровима, али до сада није било техничких могућности да се обезбеди финансирање буџетских места на мастер програмима на нивоу универзитета.

Министарство ће испунити све обавезе према студентима и високошколским установама, додаје се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs