Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Стоп корупцији > Ухапшено седам особа због примања и давања мита

Ухапшено седам особа због примања и давања мита

Београд, 24. септембар 2018. године – Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су припадници Одељења за борбу против корупције овог министарства, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили седам особа.

У саопштењу се наводи да су та лица ухапшена због постојања основане сумње да су извршили кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица, примање мита, давање мита и примање мита у обављању привредне делатности.

Ухапшени су А. Ц. (1983) и А. Ц. (1956), одговорна лица привредног друштва „Цоја промет“ из Алексинца, Н. Ј. (1973) и С. М. (1989), запослени у овом привредном друштву, Г. Ј. (1975), одговорно лице предузетничке радње „Жупски мелем“ из Тулеша, Н. М. (1965), одговорно лице „Минакпрома“ Перчин, и П. П. (1962), фитосанитарни инспектор у Министарству пољопривреде.

Сумња се да су се А. Ц, А. Ц. и Н. Ј. договорили са Н. М. и организовали да камион са товаром нектарина, заражених бактеријом монилија који је враћен као неисправан из Руске Федерације, буде најпре довезен у дестилерију „Жупски мелем“ у селу Тулеш, ради наводног уништења по решењу Министарства пољопривреде, да би затим заправо био враћен у „Цоја промет“ у Алексинцу ради даље продаје.

Њиховим хапшењем припадници МУП-а спречили су да се поменута заражена роба, чије је уништење наредила фитосанитарна инспекција, нађе на слободном тржишту.

Ухапшени фитосанитарни инспектор П. П. осумњичен је да је наведено омогућио тако што је у дестилерији „Жупски мелем“ без потребне документације сачинио записник са неистинитим садржајем, за шта је, како се сумња, примио мито од 50 евра од Г. Ј., одговорног лица „Жупског мелема“.

Осумњичени Г. Ј. је потом, како се сумња, на име посредовања захтевао од предузећа „Цоја промета“ две тоне нектарина и 50 евра.

Н. М. се такође сумњичи да је због посредовања између „Цоја промета“ и „Жупског мелема“ тражио и добио 100 евра, додаје се у саопштењу.


Документи
Предлог закона о Агенцији за борбу против корупције
Предлог закона о изменама и допунама Закона о финансирању политичких странака
Предлог закона о јавним набавкама
Национална стратегија за борбу против корупције

ГРЕКО
Група земаља задужена за надзор у борби против корупције (ГРЕКО) - интернет презентација
Извештај о усклађености за Републику Србију
Извештај Републике Србије о мерама које су предузете ради испуњавања препорука групе држава за борбу против корупције
Прилог о обуци
Евалуациони извештај о Републици Србији

Акције
"Отворена линија" - кампања Управе царина Министарства финансија Владе Републике Србије

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs