Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Значај регионалне сарадње за процес евроинтеграција

Значај регионалне сарадње за процес евроинтеграција

Београд/Њујорк, 25. септембар 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић учествовао је данас у Њујорку на радном доручку министара спољних послова земаља Западног Балкана са комесаром ЕУ за политику суседства и преговоре о проширењу Јоханесом Ханом.

Фото: Министарство спољних послова

У саопшењу се наводи да је Хан током састанка, који је одржан на маргинама 73. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, посебно нагласио значај регионалне сарадње за процес евроинтеграција, али и потребу рационализовања великог броја регионалних иницијатива.

Генерални секретар Регионалног савета за сарадњу, који је организовао поменути скуп, Горан Свилановић представио је остварене резултате, планове као и изазове на плану даљег развоја регионалне сарадње.

На састанку су разматрана питања од значаја за даљи развој регионалне сарадње, посебно трговина, инвестирање у унапређење повезаности и мобилности, као и јачање дигиталне интеграције.

Том приликом било је речи и о значају међусобне размене информација, како међу чланицама Регионалног савета за сарадњу, тако и интерно у припреми регионалних састанака.

Министри земаља Западног Балкана су поздравили активности Регионалног савета за сарадњу и посвећеност генералног секретара тог тела, уз напомену да је питање регионалне сарадње комплементарно са процесом евроинтеграција.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs