Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Србија нема резервни план када је реч о чланству у ЕУ

Србија нема резервни план када је реч о чланству у ЕУ

Београд/Њујорк, 25. септембар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас у Њујорку, у оквиру заседања Генералне скупштине Уједињених нација, са председником Владе Краљевине Холандије Марком Рутеом о дијалогу Београда и Приштине.


Брнабић је том приликом истакла да је наша земља посвећена наставку дијалога, како би се дошло до решења које је прихватљиво за обе стране.

Чланство у Европској унији је кључни спољнополитички циљ Србије, нагласила је она и подвукла да немамо план Б када је реч о чланству у ЕУ.

Премијерка је додала да чланство у Европској унији није циљ сам за себе, већ да су за грађане наше земље важне пре свега реформе које спроводимо на путу до пуноправног чланства у ЕУ.

Председница Владе Србије упознала је холандског премијера са најважнијим резултатима економских реформи у Србији.

У првој половини ове године раст БДП-а био је 4,8 одсто, што је у врху међу европским земљама, истакла је она и подвукла да је циљ Владе дугорочно одржив економски раст, заснован на креирању додате вредности и на иновацијама.

Саговорници су разговарали и о реформама које Србија спроводи у области владавине права и правосуђа.

Премијерка је истакла да је о тим темама, као и о Косову и Метохији, разговарала са представницима организација цивилног друштва и да је посвећена даљем неговању дијалога Владе и тог сектора.

Она је пренела да сматра да у Србији постоји слобода медија, а да је она увек отворена за разговар са онима који се са тим не слажу.

Успоставили смо дијалог и редовне састанке са представницима медијских и новинарских удружења које води мој кабинет, разговарамо о разним темама и сматрам да је веома важно да наставимо да негујемо дијалог, закључила је Брнабић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs