Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Позив премијерке да се не смањује мисија УНМИК на Космету

Позив премијерке да се не смањује мисија УНМИК на Космету

Београд/Њујорк, 25. септембар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић најавила је да ће на панелу у Њујорку, посвећеном мировним операцијама, позвати да се не смањује УНМИК мисија на Косову и Метохији.

Фото: Танјуг

Брнабић, која предводи делегацију Србије на заседању Генералне скупштине Уједињених нација, рекла је да ће на састанку на високом нивоу под називом "Акција за мир" истаћи да више од 300 жена и мушкараца из Србије учествује у мировним мисијама широм света што је, како је истакла, још један показатељ озбиљности и значаја Србије и њене преданости миру и безбедности широм света.

Премијерка је поновила да ће панел посвећен мировним операцијама искористити за то да позове да се не смањује УНМИК мисија на Косову и Метохији јер је то једна од највећих безбедносних мисија "у и даље комплексном окружењу" на Космету.

Она је, како је навела, уверена да ће дијалог Београда и Приштине бити тема свих састанака у Њујорку.

Сви су заинтересовани за то како тај дијалог тече, указала је Брнабић и поновила пуну подршку председнику Александру Вучићу на његовим храбрим потезима и одлучности да проба да реши вишедеценијски проблем, који је некако најлакше политичарима да оставе са стране.

Према њеним речима, цени се што Вучић покушава да реши проблем који ће утицати на регионалну стабилност и безбедност, а онда и на стабилност и безбедност у Европи.

Брнабић је рекла да је делегација Србије добила позив и да се састане са америчким секретаром за трговину Вилбуром Росом, што није било планирано.

Она је додала да ће састанак, за који је оценила да "још једном показује све боље односе између Србије и Америке", бити одржан у четвртак или петак.

Брнабић ће касније данас, по локалном времену, учествовати на састанку на високом нивоу под називом "Акција за мир" који је посвећен мировним операцијама, у организацији генералног секретара УН.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs