Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Пораст спољнотрговинске робне размене од јануара до августа

Пораст спољнотрговинске робне размене од јануара до августа

Београд, 28. септембар 2018. године – Републички завод за статистику саопштио је данас да укупна спољнотрговинска робна размена Србије за период јануар–август ове године износи 29.808 милиона долара, што је пораст од 20,7 одсто у односу на исти период претходне године.

У саопштењу се наводи да, изражено у еврима, спољнотрговинска размена износи 24.883,2 милиона евра, што представља раст од 11 одсто у поређењу са истим периодом претходне године.

Извезено је робе у вредности од 12.852,4 милиона долара, што чини раст од 18 одсто у односу на исти период претходне године, а увезено је робе у вредности од 16.955,6 милиона долара, што је за 22,9 одсто више него у истом периоду претходне године.

Извоз робе, изражен у еврима, имао је вредност од 10.730,3 милиона, и то је повећање од 8,5 одсто у поређењу са истим периодом претходне године. Увоз робе имао је вредност од 14.152,9 милиона, што представља повећање од 13 одсто у односу на исти период прошле године.

Дефицит износи 4.103,2 милиона долара, што је више за 41,3 одсто у односу на исти период претходне године, а изражено у еврима, дефицит износи 3.422,6 милиона, што је повећање од 30 одсто у поређењу са истим периодом претходне године.

Покривеност увоза извозом је 75,8 одсто, што је мање од покривености у истом периоду претходне године, када је износила 79 одсто.

Детаљније податке о спољнотрговинској робној размени можете погледати овде.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs