Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > За развој женског иновационог предузетништва више од 44 милиона динара

За развој женског иновационог предузетништва више од 44 милиона динара

Београд, 5. октобар 2018. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић потписао је данас уговоре о додели 44.603.000 динара у оквиру Програма подршке развоју и промоцији женског иновационог предузетништва.


Поповић је потписао уговоре са представницима јединица локалне самоуправе Града Лознице, Општине Мали Зворник, Општине Косјерић, као и представницима организација које су конкурисале за средства заједно са Градом Новим Садом и Градом Кикиндом.

Средства ће бити усмерена на спровођење обука за покретање посла у градским и сеоским срединама, стицање вештина из области иновација и развоја предузетништва, иновирање производа и услуга у постојећим предузећима чији су власници жене, куповину нове опреме, а између осталог и за директне подстицаје отварању нових предузећа и стартап компанија од стране жена.

Поповић је том приликом истакао да држава жели да развија женско иновационо предузетништво и да је за те намене ове године опредељено 100 милиона динара.

Недавно смо потписали првих девет уговора, сада потписујемо још пет, а биће их још. Жене у Србији су вредне и предузимљиве. На овај начин желимо да их охрабримо да отварају своје стартап компаније, да следе своје снове и постану успешне предузетнице, поручио је министар.

Он је навео да поменути програм, који спроводи Кабинет министра за иновације и технолошки развој, није само намењен младим технолошким предузетницама, већ и домаћицама у сеоским срединама које имају добре идеје и желе да буду предузетнице.

Добили смо одличне пријаве које се односе на развој женског иновационог предузетништва у мањим срединама, рекао је Поповић и оценио да је то сјајна шанса за те општине да повећају раст и запошљавање и зауставе одлив људи у градове.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs