Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Похваљени напори Владе у спровођењу најважнијих реформи

Похваљени напори Владе у спровођењу најважнијих реформи

Београд, 5. октобар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић истакла је у разговору са председавајућим Комитету за спољне послове (АФЕТ) и известиоцем Европског парламента за Србију Дејвидом Мекалистером да су макроекономска стабилност, реформа јавне администрације и владавина права стубови дугорочног развоја Србије, а не само услови за пуноправно чланство у ЕУ.


Брнабић је том приликом нагласила да су свеобухватне реформе првенствено у интересу грађана Србије.

Она је изразила очекивање да ће извештај Европског парламента о напретку Србије, који се очекује крајем новембра, бити позитиван, додајући да је свесна да предстоји још доста посла у области јачања владавине права и постизања напретка у поглављима 23 и 24.

Премијерка је објаснила да се посвећено ради на реформи правосуђа и да ће се финална верзија уставних амандмана, усклађена са сугестијама Венецијанске комисије, убрзо наћи у скупштинској процедури.

У разговору је истакнуто да је посвећеност преговорима Београда и Приштине кључна за даљи напредак и очување стабилности Србије и целог региона, и изражено уверење да ће се дијалог наставити у циљу проналажења трајног и одрживог решења.

Известилац Европског парламента је похвалио напредак Србије и напоре Владе да настави спровођење најважнијих реформи.

Мекалистер је нагласио да је Србија лидер у региону када су у питању економске реформе, и похвалио посвећеност Владе да води отворен дијалог са представницима цивилног сектора и медијских и новинарских удружења.

Важно је, како је оценио, да охрабримо Србију на њеном путу ка Европској унији и пружимо подршку у свим областима где постоји простор за напредак.

Он је навео да је Србија, са отворених 14 поглавља, на добром путу ка Европској унији, и додао да ће инсистирати на томе да се на наредној Међувладиној конференцији Србије и Европске уније отвори што више нових поглавља.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs