Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Рад на спречавању корупције у здравству

Рад на спречавању корупције у здравству

Београд, 10. октобар 2018. године – Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар разговарао је данас са узбуњивачем и бившим директором Хитне помоћи Борком Јосифовским и понудио му да буде део тима тог министарства који се бави спречавањем корупције у здравству.

Борко Јосифовски и Златибор Лончар
Фото: Танјуг

Лончар је у изјави за новинаре истакао да корупција мора да има своје име и презиме и мора да буде санкционисана јер је то једини начин да се промени свест људи.

Он је указао на то да огромна већина лекара ради свој посао одговорно и савесно, али да има појединаца који имају другачије интересе, уз напомену да је циљ државе и Министарства да они буду процесуирани и кажњени.

Министар је најавио да ће потписати кривичне пријаве за све здравствене раднике за које постоје докази да су умешани у корупцију, без обзира на то да ли се она десила пре десет, петнаест година или пре десет дана.

Лончар је најавио да ће на следећој седници Владе Србије покренути питање о томе шта је са предметима из Хитне помоћи који датирају из 2006. и 2007. године.

Он је указао на то да јавност има право да зна шта се дешава са предметима и да је ред да ти поступци добију епилог, без обзира на то какав он био.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs