Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Милион евра из ЕУ фондова за развој Бојника

Милион евра из ЕУ фондова за развој Бојника

Бојник, 10. октобар 2018. године – Министарка за европске интеграције у Влади Републике Србије Јадранка Јоксимовић изразила је данас уверење да ће општина Бојник у догледно време, уз добре пројекте и средства из ЕУ, бити избрисана са мапе најнеразвијенијих општина у Србији.

Фото: Танјуг

Јоксимовић је на свечаној седници у Дому културе у Бојнику уручена “Октобарска награда” те локалне самоуправе за 2018. годину, а свечаности је присуствовао и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић.

Она је, исказавши захвалност на награди, подсетила на то да је поменута општина добила од ЕУ фондова милион евра захваљујући добрим плановима, ефикасној локалној самоуправи, упорности и решености да иде у правцу развоја.

Министарка је најавила да ће, поред поменутих средстава које је ова јединица локалне самоуправе добила из ЕУ ПРО програма, држава обезбедити још 218.000 евра за Бојник, као део неопходног суфинансирања.

Веома је важно да се тај новац употреби на прави начин – на припрему агробизнис зоне, уређење приступних путева, за све оно што је неопходно за водовод, телекомуникациону и енергетску мрежу, поручила је Јоксимовић.

Регионални развој мора да буде основа нашег будућег просперитета, нагласила је она и додала да то нису само велике инвестиције, већ и одрживи туризам, одржива производња, пољопривредна производња.

Председник општине Бојник Небојша Ненадовић истакао је да је у путну инфраструктуру ове године уложено 90 милиона динара, док је општина у реализацији више пројеката имала помоћ Владе и ресорних министарстава, а такође настављени су и пројекти прекограничне сарадње са Бугарском.

Он је указао на то да су стабилне финансије приоритет и задатак општине, најавивши да ће се следеће године највише радити на смањењу незапослености.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs