Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Фонд за младе таленте наградио 1.624 ученика

Фонд за младе таленте наградио 1.624 ученика

Београд, 11. октобар 2018. године – Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић председавао је 82. седници Фонда за младе таленте, на којој је усвојена листа ученика средњих школа који су добитници награда за успехе постигнуте на признатим такмичењима у земљи и иностранству у току календарске 2017. године.


На конкурс за доделу награда пријавило се укупно 1.869 ученика средњих школа, а 1.624 кандидата ће добити награду Фонда за успех остварен на домаћим или међународним такмичењима, што је за 15 одсто више него прошле године, док 245 кандидата није испунило услове конкурса.

Од када је Фонд за младе таленте у надлежности Министарства омладине и спорта награђено је више од 11.100 средњошколаца који су своје резултате постигли на републичким и међународним такмичењима.

Од првих награда за средњошколце 2007. године, када је награде добило 430 ученика, број се увећао за 1.200, што је четири пута више.

Листа добитника награда и обавештење о утврђеним износима награда у односу на ниво/ранг такмичења и освојено место по конкурсу може се преузети са веб-странице Министарства омладине и спорта.

На седници је такође донета и одлука о усвајању висине износа новчаних награда по наведеном конкурсу, по којој ће ученици, у зависности од ранга, односно нивоа такмичења, добити награде у износу до 200.000 динара.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs