Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Све у вези са СОС телефоном мора бити у складу са законом

Све у вези са СОС телефоном мора бити у складу са законом

Прокупље, 12. октобар 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић рекао је данас у Прокупљу да је наложио да се испита случај о такозваном намештању тендера ресорног министарства за СОС број за жене жртве насиља.

Ђорђевић је приликом посете чланова Владе Прокупљу, са премијерком Аном Брнабић на челу, на питање новинара поводом писања појединих медија о овој теми навео да је наложио саветнику за безбедност и Одељењу за унутрашњу контролу да испитају случај.

Нема никаквог смисла да инсистирам на доследном поштовању закона, а да се овакви случајеви дешавају. Нико нема право да крши закон. Нећу дозволити да било ко крши правила, законе и Устав и ако се буде утврдило да је то истина, тај човек ће бити најстроже кажњен, истакао је министар.

Према његовим речима, нико није повлашћен, а све у вези са СОС телефоном је транспарентно и у складу са законом.

Он је додао да комисију на овом пилот-пројекту чини експертски тим – државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Бојана Станић, директорка Канцеларије за људска и мањинска права Сузана Пауновић и Ранка Вујовић из Генералног секретаријата Владе Србије.

Верујем да ће оне избор урадити на транспарентан начин и да ће као жене учинити све да СОС телефон на националном нивоу буде по свим правилима, закључио је Ђорђевић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs