Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Потписан Споразум о сарадњи царинских служби Србије и Израела

Потписан Споразум о сарадњи царинских служби Србије и Израела

Београд, 12. октобар 2018. године – Директор Управе царина Министарства финансија Владе Републике Србије Милош Томић и амбасадор Изреала у Србији Алона Фишер Кам потписали су данас Споразум о сарадњи царинских служби двеју земаља.

Овим документом, чијем су потписивању присуствовали директор Пореске управе и Управе царине Израела Еран Јаков и Аврахам Бен-Ардет, предвиђа се размена искустава и знања, нових методологија рада, посебно у области сузбијања царинских прекршаја, као и успостављање и одржавање брзих и сигурних канала комуникације за размену информација.

Потписани документ представља оквир за успостављање квалитетније сарадње царинских служби и доприноси заједничком циљу – очувању безбедности граница и буџета обе државе.

Укупна спољнотрговинска размена са Израелом у 2017. години, према подацима Републичког завода за статистику, износила је више од 59 милиона евра, док је покривеност увоза извозом износила приближно 69 одсто.

Тренд повећања робне размене између две земље приметан је у 2018. години, јер је за првих девет месеци остварена размена готово идентична оној која је постигнута током целе 2017. године, наводи се у саопштењу Министарства финансија.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs