Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Плаћање платним картицама "Поштанске штедионице" на порталу еУправа

Плаћање платним картицама "Поштанске штедионице" на порталу еУправа

Београд, 12. октобар 2018. године – Директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије Михаило Јовановић и председник Извршног одбора банке "Поштанска штедионица" Бојан Кекић потписали су данас Споразум о заједничком омогућавању плаћања електронских услуга DinaCard, Visa и Mastercard картицама на порталу еУправа.

Фото: Танјуг

Такође, Јовановић и Кекић су потписали и Споразум о заједничком прихватању платних картица – DinaCard, Visa и Mastercard на ПОС терминалима на шалтерима органа државне управе и органа јединица локалне самоуправе.

Овим чином "Поштанска штедионица" постаје још једна банка партнер Канцеларије за информационе технологије и електронску управу која ће након потписивања ова два споразума омогућити плаћање платним картицама на порталу еУправа и посредством ПОС терминала на шалтерима органа јавне управе.

Наиме, на основу овогодишњег позива Канцеларије банкама, платним институцијама и институцијама електронског новца које послују на територији Србије да, уколико већ нису, реализују различите видове електронских плаћања, јавила се банка "Поштанска штедионица".

Јовановић је тим поводом истакао да ће у наредном периоду грађанима бити омогућено да користе услуге Банке Поштанске штедионице приликом плаћања административних такси на Порталу еУправа.

Такође, ккао је навео, у циљу што бржег ширења мреже ПОС терминала на шалтерима јавне управе, Банка ће се укључити као партнер Канцеларије за ИТ и еУправу са циљем да сви шалтери градских и општинских управа у Србији у периоду од шест месеци омогуће плаћање административних такси платним картицама.

На овај начин, плаћањем путем интернета или на ПОС терминалима повећава се ефикасност у пружању услуга грађанима, штеди се време чекања у редовима и елиминише се одлазак грађана до поште или банке и поновни долазак на шалтере државне управе или локалне самоуправе, објаснио је Јовановић.

Према његовим речима, на овај начин се грађанима омогућава лакше и брже обављање услуга јавне управе.

Он је нагласио да је позив банкама да се као партнери укључе у омогућавање различитих видова електронских плаћања стално отворен, све у циљу потпуне транспарентности, конкурентности, праћења нових трендова у електронском пословању и омогућавања грађанима и привреди приступ савременим услугама електронске управе.

Кекић је истакао да потписивањем споразума ова банка, као финансијска институција у власништву Владе и са јасно одређеним државним интересима, даје допринос мерама поспешивања безготовинског плаћања платним картицама на интернету и на ПОС терминалима, за потребе буџетских корисника.

Он је поновио да овим споразумима, банка и Канцеларија омогућавају грађанима да на бржи и једноставнији начин изврше плаћања за услуге које захтевају од надлежних органа или су у обавези да их изврше.

Ово је и прилика да се додатно увећа мрежа за коришћење националне Дина картице, чији је банка "Поштанска штедионица", са приближно 1,6 милиона издатих картица, највећи издавалац, рекао је Кекић.

Према његовој оцени, ширење мреже преко портала еУправе и ПОС терминала код буџетских корисника знатно ће допринети активностима које предузима Народна банка Србије у промоцији домаће платне картице.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs