Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Нови период у односима Србије и европских партнера на плану заштите животне средине

Нови период у односима Србије и европских партнера на плану заштите животне средине

Београд, 11. октобар 2007. године – Потпредседник Владе Републике Србије Божидар Ђелић истакао је синоћ да Шеста министарска конференција "Животна средина за Европу" отвара квалитативно нови период у односима наше земље са европским партнерима у домену заштите животне средине.


Ђелић је, обраћајући се учесницима конференције за које је организовао пријем, истакао да је тај скуп који се одржава у Београду највећа манифестација после петооктобарских промена у нашој земљи, по броју учесника, квалитету тема и перспективама које отвара за нашу земљу.

Он је рекао да је "Животна средина за Европу" тема 21. века, у ситуацији када се виде ефекти климатских промена и уочава да привредни раст угрожава животну средину.

Потпредседник Владе је подсетио на то да ће национална стратегија одрживог развоја бити усвојена у фебруару идуће године.

Скуп је поздравила регионални директор УНДП-а за Европу и Заједницу Независних Држава Кори Удовички, која је том приликом истакла да је питање заштите животне средине у фокусу концепта даљег развоја и раста глобалног друштва.

Она је изразила задовољство тиме што је са стратегијом одрживог развоја, коју у континуитету припремају две владе Србије, наша земља на добром путу у изради капацитета за заштиту животне средине.

Пријему су присуствовали многобројни међународни и домаћи званичници, представници невладиних организација и личности из јавног живота Србије.

ФОТО ПРИЧА: Пријем потпредседникa Владе Републике Србије Божидара Ђелића за учеснике Шесте министарске конференције "Животна средина за Европу"Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs