Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Србија постигла видљиве резултате у унапређењу целокупног система заштите животне средине

Србија постигла видљиве резултате у унапређењу целокупног система заштите животне средине

Београд, 12. октобар 2007. године – Директор Сектора за заштиту животне средине Економске комисије Уједињених нација за Европу (УНЕЦЕ) Кај Барлунд изјавио је данас да је Србија постигла видљиве резултате у унапређењу целокупног система заштите животне средине.

Фото: Фонет

Барлунд је на завршној конференцији за новинаре, одржаној на крају Шесте министарске конференције „Животна средина за Европу“, рекао да је од претходне конференције у Кијеву до данас постигнут значајан напредак на свим пољима и да ће УНЕЦЕ наставити да подржава процес “Животна средина за Европу“, при чему је посебно указао на важност образовања за одрживи развој.

Министар заштите животне средине у Влади Републике Србије Саша Драгин рекао је да је београдска министарска конференција највећи скуп у главном граду Србије који је организован још од Самита несврстаних 1989. године.

Показали смо да је Србија европска земља, способна да организује овако важно окупљање, помогне у креирању политике заштите животне средине и усмери цивилизацију ка бољој и чистијој будућности, указао је Драгин.

Он је поздравио и оснивање Регионалног центра за праћење климатских промена у Београду и подржао иницијативу председника Србије Бориса Тадића за укидање плаћања пореза на све чисте видове превоза.

Београдска конференција завршена је потписивањем споразума о сарадњи Женевског института за екологију и Министарства заштите животне средине Владе Србије, који представља први корак ка примени усвојене министарске декларације.

Током поподнева министри заштите животне средине Словеније и Србије Јанез Подобник и Саша Драгин потписали су споразум о сарадњи двеју земаља у овој области.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs