Неодмерене изјаве албанских политичара претња миру и стабилности

Београд, 20. април 2017. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић оценио је данас, поводом изјаве председника Општине Бујановац Јонуза Муслијуа да је "унија Албаније са Косовом без Медвеђе, Бујановца и Прешева бесмислена", да албански политичари постају главна претња миру и стабилности на Балкану и Европи.


Званични сајт Владе Републике Србије преноси изјаву Дачића у целини:

„Координиране изјаве ‎Раме, Тачија и Муслијуа показују да је Велика Албанија циљ свих Албанаца. Данас је Муслију томе придодао и Ниш, сутра ће и Скопље, Улцињ, Епир...

Албански политичари постају главна претња миру и стабилности на Балкану и Европи. Албанци би требало да добро одмеравају своје речи, јер нема на међународној сцени више њихових заштитника који су бомбардовали Србију како би Косово отели Србији. То се више никад неће поновити.

Србија никог не провоцира, али се никога и не плаши. Хоће ли ЕУ, САД, Велика Британија, проговорити? Ако то не учине и овога пута, кад је Велика Албанија стигла до Ниша, биће директно одговорни за последице.

Срећом, све је ово само пусти сан. Али, искуство нас учи колико је кратак пут од снова до кошмара“, наводи се у изјави Дачића.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=291167
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs