Јачање сарадње Србије и Марока у обостраном интересу

Београд, 21. април 2017. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Краљевине Мароко у Србији Мухамеда Амина Белхажа, који му је, уз личне честитке за победу на председничким изборима, уручио и честитку мароканског краља Мухамеда VI.


У честитки, краљ Мухамед VI, уз жеље за успех на новој дужности, истиче опредељеност да две земље јачају сарадњу у свим областима од заједничког интереса, а у корист народа Србије и Марока.

Премијер Вучић и амбасадор Белхаж су се сагласили да је овогодишње обележавање 60-годишњице успостављања дипломатских односа прилика да две земље надограде добре политичке односе већом привредном сарадњом.

Двојица саговорника су изразила очекивање да ће између Србије и Марока бити установљена боља размена информација, организован међусобни наступ на тржишту и повезивање одговарајућих асоцијација привредника.

Премијер Вучић је исказао захвалност амбасадору Белхажу на чврстом ставу Марока о непризнавању једнострано проглашене независности Косова, који је дошао до изражаја и приликом гласања против пријема такозваног Косова у Унеско.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=291185
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs