Ухапшена једна особа због превара

Београд, 21. април 2017. године – Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да су припадници полиције у Београду ухапсили С. М. (1965), осумњиченог да је, лажно се представљајући као представник Руског инвестиционог фонда у Србији, преваром оштетио већи број привредних субјеката и грађана, и то за 2,8 милиона динара.

Постоји основана сумња да се С. М. лажно представљао као Александар Јокић, наводни представник Руског инвестиционог фонда у Србији, а оштећенима је обећавао кредите од Фонда под повољнијим финансијским условима, као и запослење у руским компанијама које послују у Србији.

Од оштећених је захтевао и добио различите новчане износе за проверу и обраду пратеће документације, али им није обезбедио кредите и запослење.

С обзиром на то да постоји основана сумња да је С. М. оштетио већи број грађана и привредних субјеката, МУП је упутио позив оштећенима да их, уколико осумњиченог препознају на фотографији, о томе обавесте путем бројева телефона 011/279-84-11, 011/279-84-09 или 011/279-74-72.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Првом основном јавном тужилаштву у Београду, наводи се у саопштењу.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=291202
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs