Унапређење сарадње са Словенијом у области одбране

Београд, 21. април 2017. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић разговарао је данас са амбасадором Републике Словеније у Србији Владимиром Гаспаричем о могућностима за даље унапређење сарадње у области одбране, политичко-безбедносној ситуацији у региону у условима динамичног безбедносног окружења, као и о размени архивске грађе.

Фото: mod.gov.rs

У разговору је постигнута сагласност о томе да су развијени укупни односи двеју земаља добар основ за још квалитетнију сарадњу у сегменту одбране, где се отварају широке могућности које одражавају обостране интересе.

Ђорђевић је истакао да Министарство одбране наставља са избалансираном политиком одбране и непрестано ради на јачању и даљем развоју односа у области одбране са свим државама и међународним организацијама, у складу са дефинисаним националним интересима.

Према дефинисаним ставовима Владе, а у правцу европских интеграција, Србија се труди да транспарентном политиком сарадње и развојем економског просперитета свих држава у окружењу утиче на смирење ситуације у региону, поновио је министар.

Ђорђевић је исказао захвалност на професионалном ангажовању припадника оружаних снага Словеније у саставу Кфора, будући да је осим обезбеђења услова за миран живот српског становништва у јужној српској покрајини, изузетно значајно и очување српске историјске и културне баштине тог простора, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=291227
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs