Искуства Пољске важна за брже евроинтеграције Србије

Београд/Варшава, 19. мај 2017. године – Министарство спољних послова Владе Републике Србије саопштило је да је јуче у Варшави, на иницијативу пољске стране, одржана прва Београдска конференција између Републике Србије и Републике Пољске, која је посвећена практичним искуствима у процесу приступања ЕУ.

Фото: msp.gov.rs

Делегацију Србије предводио је политички директор Министарства спољних послова амбасадор Зоран Вујић, а делегацију домаћина заменик директора Департмана за европску политику, задужен за југоисточну Европу и политику проширења Ана Сохањска.

Конференција је организована као низ састанака на којима су разматрана практична искуства државне администрације у процесу приступања и сарадње са ЕУ у области заједничке спољне и безбедносне политике, и при томе, заједничке безбедносне и одбрамбене политике ЕУ, унутрашњих питања/миграције, правосуђа, као и преговора у области пољопривреде.

Током разговора о напретку Србије у процесу евроинтеграција пренета је захвалност на континуираној подршци коју Пољска пружа Србији на њеном европском путу.

У закључцима састанка је истакнуто да успостављена платформа представља конкретан вид сарадње и успешан формат за даљу размену искустава у процесу приступања ЕУ.

Вујић се на маргинама конференције сусрео са политичким директором Министарства спољних послова Републике Пољске Витолдом Собкувим.

Планирано је да се следећа конференција одржи 2018. године у Београду, наводи се у саопштењу.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=293326
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs