Вулин отворио манифестацију „Балкански скок пријатељства 2017“

Београд, 19. мај 2017. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин отворио је данас Међународну манифестацију „Балкански скок пријатељства 2017“ која се одржава на спортском аеродрому „Лисичји јарак“.

Фото: Танјуг

Вулин је отварајући манифестацију рекао да је Србија земља слободних људи и да је увек била на правој страни света.

Ово је велико задовољство и прилика да покажемо свим нашим борцима и ветеранима колико нам је стало до њих, колико су нам битне вредности за које су се они залагали и борили. Србија је земља која зна шта значи слобода и која се за слободу увек борила, навео је Вулин.

Он је, обраћајући се падобранцима, истакао да му је увек част када стоји пред њима, да се радује што их сваке године има све више и пожелео им ведро небо.

Такође, Вулин је на данашњој манифестацији, заједно са другим падобранцима скочио падобраном из авиона у тандему са инструктором Миланом Тодоровићем.

Отварању „Балканског скока пријатељства“ присуствовали су и државни секретар у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић, владика пакрачки Јован Ћулибрк, херој Руске војске генерал Николај Бељајев, као и мајка палог борца Горана Остојића, Јованка Остојић.

„Балкански скок пријатељства“ одржава се од 1994. године и настао је сарадњом Грчке уније резервних падобранаца и тадашње 63. падобранске бригаде.

Организују га Падобрански клуб ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг“ и Ваздухопловни савез Србије, уз подршку Министарства омладине и спорта, Министарства одбране, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Падобранског клуба „Феникс“.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=293371
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs