Иванишевић осудио поступање Комуналне полиције према ромској деци

Београд, 19. мај 2017. године – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председник Савета за унапређење положаја Рома и спровођење Декаде укључивања Рома и Ромкиња у Србији Ненад Иванишевић осудио је данас поступање Комуналне полиције у Београду према ромској деци.

,,Поразно је и срамотно сазнати да и данас, у 21. веку, постоје људи који врше дискриминацију по било ком основу. Још поразније је то што су у овом случају жртве дискриминације била деца ромске националности.

Дете, без обзира које је расе, вере или социјалног статуса, треба да има право на срећно детињство, а игра је саставни део његовог одрастања. Ко сте ви да му то ускратите? Деца нису крива што су се родила припадајући некој мањинској групи, а још мање су крива што су хтела да се играју у једном од београдских паркова.

Замолио бих надлежне органе да комунални полицајци који су извршиоци овог жалосног чина буду адекватно кажњени јер не смемо дозволити да у нашем друштву и нашој земљи неко демонстрира силу над недужном децом“, наводи се у изјави Иванишевића.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=293375
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs