Даље унапређење свеукупне сарадње са Кином

Београд, 17. јул 2017. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и председник Сталног комитета 12. свекинеског народног конгреса Народне Републике Кине Џанг Деђианг оценили су у данашњем разговору да је пријатељство Србије и Кине основа за успешну сарадњу на садашњим и будућим пројектима двеју држава.


На састанку је указано на то да су Србија и Кина у последњих неколико година ушле у нову динамику односа, али да постоји простор за даље унапређење, како на политичком нивоу, тако и у областима пољопривреде, туризма и културе.

Брнабић је истакла да су Србији веома важни заједнички пројекти енергетске инфраструктуре, као што је изградња ТЕ Костолац, као и саобраћајни пројекти који су од непроцењивог значаја не само за Србију, већ и за читав регион југоисточне Европе.

Она је нагласила важност увођења директне авионске линије Београд–Пекинг и обећала подршку Владе Србије у изградњи кинеског културног центра у Београду.

Џанг је потврдио да ће Кина наставити да подржава Србију у међународним односима и да ће охрабрити своје компаније да и даље улажу у нашој земљи.

Брнабић је истакла да је значајно то што после толико година сарадње Србија и Кина настављају да деле исте вредности, и исказала захвалност на напорима које Кина улаже како би реализовала пројекте важне не само за Србију и регион, већ и за читаву Европску унију.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=297335
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs