Сарадњом у области економије до унапређења односа са Белгијом

Београд, 9. август 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић примила је данас у опроштајну посету амбасадора Краљевине Белгије у Србији Леа Даеса, којем је исказала захвалност на успешној сарадњи и личном доприносу унапређењу билатералних односа двеју земаља.


Брнабић је оценила да је приметан тренд унапређења политичких односа са Белгијом, нарочито након посете премијера те земље Шарла Мишела Србији.

Даес је нагласио да ће Белгија наставити да подржава евроинтеграције Србије и пружа техничку подршку у области поглавља 23 и 24 везаних за владавину права, правосуђе и борбу против организованог криминала.

Он је истакао да у борби против организованог криминала постоји успешна сарадња полиција Србије и Белгије.

Саговорници су постигли сагласност о томе да је сарадња у области економије кључ за брже унапређење односа двеју земаља, и изразили очекивање да ће у будућем периоду бити реализоване нове белгијске инвестиције у Србији, попут мултинационалне компаније „Делез“, која успешно послује у Србији дужи низ година.

Председница Владе је пренела захвалност белгијском амбасадору на залагању и посвећености стварању чвршћих веза двеју земаља, и пожелела му пуно среће у будућности на професионалном и личном плану.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=328376
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs