Позив грађанима да користе алтернативне граничне прелазе

Београд, 10. август 2018. године – Заменик начелника Управе граничне полиције Министарства унутрашњих послова Владе Републике Србије Миљан Станојевић изјавио је данас да се током предстојећег викенда очекују веће гужве на граничним прелазима, посебно на Хоргошу, и апеловао на грађане да користе алтернативне прелазе.

Станојевић је прецизирао да грађани, како би избегли дуже чекање на граници, могу да користе алтернативне граничне прелазе према Мађарској, пре свега Хоргош 2, потом прелаз Келебија, Бачки Виногради и Ђала.

Према његовим речима, алтернативни гранични прелази са Хрватском су Шид, Бачка Паланка и Сот, док се према Македонији препоручује Прохор Пчињски.

Станојевић је напоменуо да прелази Хоргош 2, Бачки Виногради и Ђала раде од 7 до 19 часова, док сви остали наведени прелази раде 24 часа дневно.
Он је поручио грађанима да се пре поласка на пут информишу о стању и времену задржавања на граничним прелазима и сходно томе користе алтернативне граничне прелазе.

Током летње сезоне саобраћај на граничним прелазима одвија се појачаним интензитетом. Имајући то у виду, Управа граничне полиције појачала је све капацитете како би омогућила што краће задржавање грађана на граничним прелазима, закључио је Станојевић.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=328489
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs