Потписан Споразум о сарадњи у области форензике са Белорусијом

Београд, 10. октобар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и председник Државног комитета за судско вештачење Републике Белорусије Андреј Швед потписали су данас Споразум о сарадњи у области форензичке делатности.


Стефановић је оценио да ће потписани споразум омогућити размену података из области форензике између МУП-а Србије и Државног комитета Белорусије, што ће допринети ефикаснијем спровођењу форензичких анализа.

Он је пренео да је тема састанка била и размена знања и искустава из области форензике, као и заједнички рад експерата из обе земље.

Расположени смо да угостимо стручњаке из Белорусије, који ће са нашим стручњацима разменити знања. Хоћемо да такву врсту сарадње успоставимо као сталну, навео је потпредседник Владе.

Према његовим речима, односи између Србије и Белорусије су пријатељски, при чему сарадња двеју држава јача како на политичком, тако и на економском и безбедносном пољу.


За Србију, а посебно за Министарство унутрашњих послова, наставак те сарадње је веома важан, рекао је Стефановић и додао да је током посете Белорусији био импресиониран професионализмом припадника Државног комитета и Министарства унутрашњих послова те земље.

Стефановић је изразио захвалност делегацији Државног комитета на посети и исказаној спремности да се заједничким радом гради боља и сигурнија будућност за грађане Србије и Белорусије.

Швед је оценио да је потписани споразум важан за ту институцију, која је спремна да српској полицији пружи сваку врсту помоћи у борби против организованог и свих других видова криминала.

На састанку смо договорили заједнички план деловања. Уверен сам у то да ћемо све модалитете сарадње и пројекте о којима смо данас разговарали моћи да реализујемо, навео је он.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=333158
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs