Висок степен заинтересованости Владе за развитак Прибоја

Прибој, 10. октобар 2018. године – Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Бранко Ружић изјавио је данас у Прибоју да је Влада само 2018. године у ову општину, кроз разне пројекте, уложила 700 милиона динара.

Фото: mduls.gov.rs

Ружић је, приликом обиласка завршених радова на уређењу Немањине улице и Слободне зоне "Прибој", истакао да укупна вредност постављања бехатон плоча на површини од 8.500 квадрата тротоара у поменутој улици износи 19,5 милиона динара, од чега је ресорно министарство финансирало 10,6 милиона, а остатак локална самоуправа.

Он је објаснио да је кроз Канцеларију за јавна улагања издвојен новац за реконструкцију две школе и топлане, а у оквиру борбе против беле куге направљени су критеријуми на основу којих ће се реализовати улагања у Прибоју.

Према његовим речима, квалитет и потенцијал Прибоја лежи у Слободној зони, где је тренутно запослено приближно 350 радника, а очекује се да ће се тај број повећати.

Влада показује висок степен заинтересованости за развитак града. Овде је потребно још више фабрика и радних места, а нове инвеститоре ћемо пронаћи здруженим снагама, поручио је министар.

Такође, како је додао, треба искористити и Прибојску бању која има компаративне предности у туристичкој понуди, будући да је вода у тој бањи јединствена у свету, а тај потенцијал још неискоришћен.

Министар је, поводом 4. новембра и одржавања избора за савете националних мањина, рекао да у Прибоју више од 22 одсто становништва припада некој националној мањини, што је драгоценост Србије.

Наша мањинска политика, у неким сегметима, по стандарду је већа у односу на многе државе чланице ЕУ, за шта добијамо и признања. Позивам све припаднике националних мањина да се упишу у бирачки списак како би исказали своје право и допринели афирмацији свог језика и свега онога што им закон прописује, подвукао је Ружић.

Такође, он је навео и погодности увођења централног регистра становништва, коме мора претходити закон о централним регистрима који треба да буде усвојен до краја ове године.

Председник Општине Прибој Лазар Рвовић указао је на добру сарадњу између локалне самоуправе и Владе, истакавши да се убудуће очекује доста нових инвестиција које ће побољшати квалитет живота становништва.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=333218
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs