Најоштрија осуда напада на амбуланту у селу Новаке

Београд, 10. октобар 2018. године – Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да су непознати починиоци извршили синоћ напад на амбуланту Здравственог центра Призрен у селу Новаке, у којем је причињена материјална штета.


У саопштењу се наводи да су на овом здравственом објекту разбијена прозорска стакла и полиција је извршила увиђај, али нападачи још нису идентификовани.

Ово је само последњи у низу напада на имовину Срба и објекте институција Србије на Косову и Метохији у веома кратком периоду, и изазвао је велику узнемиреност у овом метохијском селу.

Канцеларија за Косово и Метохију и овом приликом апелује на привремене институције самоуправе у Приштини да коначно почну да стварају друштвену климу у којој ће етнички мотивисани напади бити део ружне прошлости, а на међународне организације на терену да престану да окрећу главу на другу страну и да коначно признају озбиљност проблема.

Најоштрије осуђујући беспризорни и нехумани атак на једну здравствену установу, Канцеларија апелује на Србе у покрајини да не дозволе да буду застрашени оваквим, очито циљаним нападима и да не наседају на провокације, додаје се у саопштењу.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=333223
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs