Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Формирање радне групе МУП-а за сузбијање насиља над женама

Формирање радне групе МУП-а за сузбијање насиља над женама

Београд, 17. јул 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић састао се данас са представницима организација UN Women и Женска платформа за развој Србије и том приликом иницирао формирање радне групе МУП-а за сузбијање насиља над женама.


Радна група Министарства унутрашњих послова детаљно ће анализирати све случајеве породичног насиља, а чиниће је представници Дирекције полиције који се баве проблематиком породичног насиља и представници поменутих организација.

Њеним формирањем биће успостављена интензивнија сарадња МУП-а са специјализованим женским невладиним организацијама које пружају услуге женама у ситуацији насиља.

На састанцима ће бити разматрани предлози који ће бити упућени Савету за сузбијање насиља у породици Владе Србије, како би ова група пружила пуну подршку раду тог савета, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs